Uz Svjetski Dan vode: Voda u trećem mileniju

 
Uredništvo Geografije.hr 22.03.2005.
U suvremenom svijetu voda postaje sve značajniji resurs; Dinamičan razvitak društva i sve veći pritisci na prirodni okoliš, a samim time i na vodu, postaju jedno od ključnih pitanja održivog razvoja; Republika Hrvatska ubraja se u red zemalja, ukupno gledajući, vrlo bogatih vodom; Na svjetskoj razini nalazi se među 30 vodom najbogatijih zemalja, a u Europi je na vrlo visokom trećem mjestu iza Islanda i Norveške; Uzmu li se u obzir ove činjenice postaje jasno da voda za Hrvatsku predstavlja prvorazredni faktor razvoj i jedan od ključnih prirodnih resursa budućnosti.
 


 
 
 

Geografski časopisi 

Znanost.com

Geografski horizont 2/2011

Opća skupština Ujedinjenih naroda je rezolucijom A/RES/47/193 od 22. veljače 1993. odlučila da se 22. ožujka svake godine obilježi kao Svjetski dan voda. Ideja se sastoji u tome da se na taj dan u čitavom svijetu posebno skrene pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse.

Uredništvo Geografije.hr priključilo se obilježavanju ovog važnog događaja. Dva autorska članak, intervju, najgeofotka i prikaz knjige Voda od postanka do upotrebe, prilog su kojim Vam želimo približiti problematiku voda, potaknuti Vas na razmišljanje o vodi i možda promijeniti Vaš odnos prema vodi.
 
Uredništvo


 

Pročitajte i provjerite svoje znanje!

 

 

Voda u trećem mileniju

O postanku hidrosfere

Voda: resurs 21. stoljeća (intervju s prof.dr.sc. Darkom Mayerom)

Kviz o vodi

Za nastavnike: kako obilježiti Svjetski dan vode

Vode Australije

 

 
 
povratak na vrh PDF pošalji članak mailom isprintaj članak stalna adresa članka obavijest o novim člancima RSS
Geografija.hr

Regionalno

Teme

Prijava u sustav

HR / INT