Pitanje:

Koja je razlika između zavala polja u kršu i zaravni u kršu?

Zavale polja u kršu su velike zatvorene udubine u kršu ravnog dna (uglavnom akumulacijskog) koje se sastoje od zavale i polja u dnu zavale. Često se u hrvatskoj literaturi pojmovi zavala polja u kršu, polje u kršu i krško polje upotrebljavaju kao sinonimi, no samo polje nema krške karakteristike zbog čega bi ga bilo uputnije nazivati poljem u kršu, ali taj naziv odnosi se samo na polje i ne definira ostatak reljefnog oblika zbog čega bi se trebao koristiti naziv zavala polja u kršu.
Zavale polja u kršu duge su od 2 do 60 kilometara i široke od nekoliko stotina metara do 10-15 kilometara. Dna zavala su zaravnjena ili lagano brežuljkasta dok su strane relativno strme. Na dnu zavale može opstati otporniji stjenoviti dio nastao diferencijalnim trošenjem koji se zove hum.

Zaravni u kršu su velike zaravnjene površine na kršu (u makroplanu). U mikroplanu su zaravni često vrlo raščlanjene jer njihovu površinu prekrivaju brojne ponikve i kanjoni.
Zaravni u kršu mogu biti samostalne (velike), u zavalama polja u kršu ili kao izdignuti fragmenti. Zaravni u zavalama u kršu predstavljaju denudacijski dio zavale s kojeg se materijal troši i odnosi u akumulacijski dio gdje se taloži.